Management

Haitse Hoos (1968)
Partner

HaitseHoos

Haitse Hoos is meer dan 20 jaar actief op het gebied van institutioneel vermogensbeheer.

Hij begon zijn loopbaan als kwantitatief analist bij Lombart Odier, waarin hij onder andere verantwoordelijk was voor de kwantitatieve research, performancemeeting en -analyse en risicomodellering. In 1997 is hij als senior vermogensbeheerder gestart bij Interpolis. Daar was hij verantwoordelijk voor de beleggingen van meerdere pensioenfondsen, eindverantwoordelijk voor de vastrentende portefeuilles en lid van de belegginsstrategiecommissie.

Na Interpolis werd Haitse Chief Investment Officer bij zorgverzekerar VGZ, waarbij hij zorg droeg voor het eerste fiduciaire mandaat in Europa. Door zijn achtergrond beschikt hij over aanzienlijke (fiduciaire) beleggingservaring en heeft hij intensief samengewerkt met de grootste vermogensbeheerders in Europa en de Verenigde Staten.

Haitse heeft Asset Advisors opgericht om te kunnen voorzien in de vele vragen die leven op het gebied van (fiduciair) vermogensbeheer. Omdat hij zelf heeft belegd en een kwantitatieve basis heeft, is hij bij uitstek geschikt om alle aspecten van fiduciair management te bekijken en daarover te adviseren.

Haitse is afgestudeerd als econometrist aan de Erasmus Universiteit op het gebied van risicomodellen (onder begeleiding van Guus Boender). Na zijn afstuderen heeft hij de postdoctorale VBA opleiding genoten.